Başarı Öykülerimiz

Bizibiz yapan, Başarı Öykülerimiz

2016 EXPO Antalya

EXPO buluşmasının tüm IT altyapısını %100 yerli istihdamla kurduk.

2016-expo-antalya-detay

Vizyon Gelecek Nesiller İçin Yeşil Bir Dünya Misyon EXPO 2016, çevre bilincinin geliştirilmesi, duyarlılığının artırılması ve yeni nesillere aktarılmasını hedeflemektedir.



Hedef Kitle Gençler ve Çocuklar Tema Çiçek ve Çocuk Alt Temalar Tarih, Biyoçeşitlilik, Sürdürülebilirlik, Yeşil Şehirler Slogan Geleceği Yeşertmek EXPO 2016 Antalya’nın Teması, Felsefesi ve Sloganı Renkleri ve kokuları sayesinde çiçekler, tohum oluşumu ile neticelenen bitki üretimi ve polenleşmede (döllenmede) ana rolü oynarlar. EXPO 2016 Antalya’da, çiçekler gelecek nesillere bırakmayı garanti edeceğimiz yeşil dünyayı, doğal ve işlenmiş çeşitlilik arasındaki dengeyi sağlayan ve biyo-çeşitliliği sürdürme kapasitemize bağlı olan yeşil bir geleceği sembolize etmektedir.

EXPO 2016 Antalya; tema ve alt başlıklarını farklı açılardan ve farklı topluluk gruplarına yönelik olarak ve birtakım kendine has (spesifik) ekipmanlarla ele almıştır:

  • Çoçuk Adası’nda, tema bu etkinliğin hedef kitlesi olan daha genç grup için daha çekici bir şekilde sunulmuştur.
  • Tarım Müzesi, kalıcı bir özelliğe sahip Expo’nun Tematik Pavilionu olarak görev almıştır.


Ev sahibi katılımcı olarak Türkiye’nin Bahçelerinde başta olmak üzere çeşitli tematik bahçeler ve açık hava tesislerinde tema ve alt başlıklar yardımcı ekipmanlarla geliştirilmektedir.

23 Nisan 2016 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından açılışı gerçekleştirilen, teması “Çiçek ve Çocuk”, sloganı “Gelecek Nesiller için Yeşil Bir Dünya” olan EXPO 2016 Antalya ile ülkemiz; eşsiz tarihi ve kültürel mirasını, biyoçeşitlilik yönünden zenginliğini, tarımsal ve ekonomik potansiyelini Dünya’ya tanıtma imkanına sahip olmuştur. “Kültür, eğitim, sanat, eğlence ve ticaret alanlarında bir buluşma noktası olan, ellinin üzerinde ülkenin katılımıyla uluslararası çaplı bir iletişim ortamı sağlayan ve 191 gün boyunca sürecek olan “EXPO 2016 Antalya”- nın IT sistemleri altyapı kurulumu, yönetimi ve desteği Normdata tarafından sağlanmıştır. Son yıllarda Antalya bölgesinde başarılı bir şekilde yapmış olduğu IT projeleriyle bölgedeki yatırımcıların dikkatini çeken ve yatırımları sırasında IT konusunda ilk akla gelen firma olan Normdata özellikle Carya Golf & SPA Resort Hotel ve burada gerçekleşen G20 Liderler Zirvesinin IT alt yapısında gösterdiği başarıdan dolayı Expo projesinin yüklenicisi olan Taca A.Ş.’nin tercih ettiği firma olmuştur. Adeta zamana karşı bir yarış şeklinde geçen süreç içerisinde bir yıl gibi kısa bir sürede tüm zayıf akım işleri, acil anons sistemleri, yangın ihbar sistemleri, kartlı geçiş sistemleri, cctv güvenlik kamerası sistemleri, wireless ve network sistemlerinin tedariği, kurulumu, kablolama dahil olmak üzere gerçekleştirilmiştir. Otuz kişilik uzman bir kadronun sürekli çalışmaları sonucunda tamamlanan IT alt yapı çalışmalarında switch, wireless, kamera gibi network ekipmanlarında konusunda dünya lideri olan CISCO ürünleri tercih edilirken, yangın ihbar, acil anons, kartlı geçiş sistemlerinin kurulumunda BOSCH marka ürünler kullanılmıştır. Uluslararası arenada Türkiye markasına büyük fayda sağlayacak olan, devlet birimlerinin maddi ve manevi tam destek verdikleri ve kurumsal sorumluluk projesi olarak ilan ettikleri EXPO projesine IT çözüm ortağı olarak destek veren Normdata bu çalışmalarını EXPO’nun hizmete girmesinden sonra da sürdürmeye devam etmektedir. Altyapısında toplamda 25000m Cat6 yatay kablolama, kenar anahtarlar arasında 12 core çelik zırhlı paslanmaz single mode fiberoptik kablolama ve sonlandırmanın yapıldığı Expo Kongre Merkezi ve Expo Kule’nin merkez sistem odalarında 42U 80X100 ve kenar, sistem odalarında ise 32U 80X80 kabinetler kullanılmıştır. Expo Kongre Merkezi anahtarlama yapısında Data Omurgası olarak Cisco 6807-XL-S2T model tercih edilmiş, kenar anahtarlarında Cisco 2960x model cihazlar kullanılmıştır. Omurga ile kenarlar arasında 1Gbit fiber bağlantılarının yapıldığı merkezde ek olarak Expo merkez omurgası ile Kongre merkez omurgası arasında 10gbit fiberoptik ara bağlantı yapılmıştır.