SOSYAL GÜVENLİK KURUMU NEZDİNDEKİ VERİLERİN KORUNMASINA VE İŞLENMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK YAYIMLANDI

19 Şubat 2022 tarihli ve 3155 Sayılı Resmi Gazete’de Sosyal Güvenlik Kurumu Nezdindeki Verilerin Korunmasına ve İşlenmesine İlişkin Yönetmelik (Yönetmelik) yayımlandı.

Bu Yönetmelik, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (Kurum) elde ettiği verilerin işlenmesinde uyulacak usul ve esasları belirliyor. Yönetmlik’te veri sorumlularının yükümlülükleri, Kurum personelinin kişisel verilere erişimine ilişkin yetkileri ve kişilerin, Sağlık Bakanlığı’nın ve yargı makamlarının kişisel verilere yönelik taleplerinin karşılanmasına ilişkin usul ve esaslara ve verilerin aktarım taleplerine ilişkin genel hükümler bulunuyor. Ayrıca, verilerin aktarıldığı kişi, kurum ve kuruluşların sorumlulukları, Yönetmelik’teki hükümlere aykırı hareket edenler hakkında uygulanacak yaptırımlar ve kişisel verilerin korunmasına ilişkin Kurum tarafından yürütülecek işlemlere dair hükümler mevcut.


Yönetmeliği detaylı olarak incelemek için aşağıda yer alan linki inceleyebilirsiniz.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2022/02/20220219-4.htm

Elips Grupları olarak, KVKK’ya Uyum Danışmanlığı Hizmetlerimizle firmaların kişisel verilerin korunması konusundaki idari ve teknik gereksinimlerini karşılayarak, sizlere tek bir firmayla anahtar çözüm sunuyoruz.

Detaylı bilgi için, info@elips.com e-posta adresiden veya 0212 377 02 00 telefon numarasından bizimle iletişime geçerek, deneyimli kadromuzla ücretsiz görüşme talep edebilirsiniz.

Sizler de, firmanızı KVKK’ya Uyum Danışmanlığı Hizmetlerimiz ile güvenle koruyabilirsiniz. Sizlerden haber bekliyoruz.